ОТ КАКВО ВСЪЩНОСТ ЗАВИСЯТ ЛИХВЕНИТЕ ПРОЦЕНТИ ПО ЖИЛИЩНИТЕ КРЕДИТИ В БЪЛГАРИЯ?

БЕЗПЛАТЕН УЕБИНАР

1 декември 2021 г., 15:30-17:00 ч.

 2021-ва година е изключително благоприятна за пазарите на недвижимите имоти и на ипотечните кредити. Цените на жилищата вървят нагоре, но и темпът на растеж на сключените сделки се ускорява. Лихвите по кредитите в същото време продължават тенденцията си плавно да намаляват.

От началото на годината статистиката показва, че ръстът на новите жилищни кредити дори изпреварва ръстът на броя покупко-продажби на недвижими имоти. Все повече купувачи прибягват до банково финансиране.

Картината обаче далеч не е изцяло розова. Живеем в несигурни времена – пандемия, политическа нестабилност, инфлационен натиск. Все повече настоящи и бъдещи клиенти на банките си задават много въпроси за лихвите и рисковете те да нарастват:

 

► Фиксиран или плаващ лихвени процент. Какво е Референтен Лихвен Процент (РЛП) и от какви променливи зависи той?

► Могат ли банките едностранно да променят лихвата по договора за кредит?

► Как ще се отрази нарастващата инфлация върхи лихвите по кредитите у нас?

► Как банките определят индивидуалните лихвени предложения и при какви условия кредитоискателите могат да договорят по-ниска цена по ипотечния си кредит?

Отговори на тези и други въпроси ще получите от екип експерти от CreditLand по време на организирания от НСНИ уебинар. Лектори ще бъдат Деян Василев (Изпълнителен директор), Петър Илиев (Оперативен директор) и Милена Витанова (Директор партньорска мрежа).

CreditLand е водеща компания за кредитно консултиране в България, създадена през 2006 г. Мисията им е да помагат в търсенето на най-изгодното предложение за кредит, според индивидуалните изисквания на потребителите.

Краен срок за регистрация: 30 ноември 2021 г.

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ НА:

Уебинарът ще се проведе през платформата ZOOM. Преди събитието всеки участник ще получи линк за включване.

ВНИМАНИЕ! Максималният брой участници през платформата ZOOM е 100 души, които ще бъдат допускани по реда на присъединяването им и само при наличие на предварително направена регистрация. Събитието ще бъде излъчвано на живо във Фейсбук страницата на НСНИ, където може да бъде гледано от неограничен брой желаещи.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Мария Кирова, специалист Политики и бизнес развитие на НСНИ, 0 879 590 901, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Печат